subota, rujna 19, 2009

NO PASARÁN




Tuđmanove barikade pripremljene za obranu Markova trga

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske u suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom odlučila je spriječiti eventualne navale prosvjednika na Markov trg, najavljene u sklopu velikih jesenskih prosvjeda protiv aktualne hrvatske vlasti.
Ovih dana, naime, u dvorištu stambene zgrade u Radićevoj ulici u središtu Zagreba policija je odložila goleme metalne barikade koje će zasigurno poslužiti za zaustavljanje mase nezadovoljnih građana na putu prema zgradama Vlade i Hrvatskog sabora.
Slične, a vrlo moguće upravo te prepreke često su korištene krajem 90-ih godina za vrijeme bivšeg predsjednika RH Franje Tuđmana. Štoviše, bile su smještene u istom dvorištu, a također su se koristile za sprečavanje prosvjeda buntovnih građana.
No osim što je policija odlučila posegnuti za golemim ogradama koje će zaustaviti sve namjere građana da na Markovom trgu iznesu svoje mišljenje, u dvorište stambene zgrade u Radićevoj 30 odložila ih je bez suglasnosti svih stanara.
Tako barem stoji u obavijesti koju je napisao predstavnik stanara zgrade Zvonko Keler. Nakon što je zamolio stanare za mišljenje dobio je samo jedan odgovor pa je postavio sljedeću obavijest:
"Budući da niste ništa odgovorili vezano za metalne ograde, policiji nisam imao što za odgovoriti, što su oni shvatili kao odobravanje. Iste su pohranili u dvorištu"- napisao je Keler.
Kako tijekom rujanskih prosvjeda HUP-a nije bilo pokušaja proboja do Markova trga, barikade su zasad ostale neiskorištene. No, sindikalne središnjice kao i građanske inicijative najavile su velike jesenske prosjede kojima će pokušati rušiti aktualna hrvatska vlast.

Nema komentara: